English Close Test Practice for SSC, Bank, Railway, UPSC Exam- Set 1

Advertisement

English Close Test Practice for SSC, Bank, Railway, UPSC Exam- Set 1

Hi Aspirants, 

English Close Test : English Close Test is an integral part of English Section for all Government and Banking Exams like IBPS PO, SBI PO, IBPS Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB and LIC. Here you can find  English Close Test questions on daily basis with solution based on previous year pattern. You all can go through it and practice as much as you can. Practice is the key to success.

Practice more English Reading Comprehension Sets – Click Here

Download Study Material for Bank Exam – Click Here

Download NCERT Book Pdf in Hindi & English All Subject  – Click Here

 

English Close Test Practice- Set 1

WWW.RESULTADDA.IN

Passage 

Directions: In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately Find out the appropriate word in each case.

Actually every day we all are engaged in this business of reading people. We do it (___1___). We want to figure others out. So we (___2___) make guesses about what others think, value, want and feel and we do so based on our (___3___) beliefs and understandings about human nature. We do so because if we can figure out (___4___) and intentions of others the possibility of them (___5___) or hurting us, (___6___) and this will help us to (___7___) a lot of unnecessary pain and trouble. We also make second guesses about what they will do in future, how they will (___8___) if we make this or that response. We do all this second guessing based upon our (___9___) of what we believe about the persons inner nature (___10___) his or her roles and, manners. We mind read their fill (___11___) their motives. Also everyday we mis-guess and misread. Why ? Because of the complexity, (___12___), and multidimensional functioning of people. After all how well do you read your own thoughts, aims, values, motives, beliefs etc. ? How well do you know your own structuring process your own thinking and (___13___)

Advertisement
styles.

Questions based on Passage

Q1.
(a) vehemently
(b) practically
(c)actually
(d) incessantly
(e) virtually
Q2.
(a) ably
(b) constantly
(c)partly
(d) largely
(e) positively


Q3.
(a) futuristic
(b) proactive
(c)reactive
(d) decorative
(e) assumptive
Q4.
(a) manifestations
(b)expressions
(c) motives
(d)hopes
(e)prospects


Q5.
(a) tricking
(b) blaming
(c)furthering
(d)alarming
(e)criticizing
Q6.
(a) lessens
(b)happens
(c)questions
(d)deepens
(e) laments
Q7.
(a) approach
(b) direct

(c)avoid
(d)implement
(e) prepare
Q8.
(a) solve
(b) apply
(c)plan
(d) approach
(e) respond
Q9.
(a) projection
(b) exhibition
(c)situation
(d) prediction
(e) attribution
Q10.
(a) organizing
(b) underneath
(c)appreciating
(d) proposing
(e) outside
Q11.
(a) cunning
(b) visible
(c)deeper
(d) obvious
(e) proposed
Q12.
(a) abnormality
(b) angularity
(c)focus
(d)lay redness
(e) contribution
Q13.
(a) proposing
(b) developing
(c) upbringing
(d) lamenting
(e) emoting

Check Your Knowledge, Improve Confidence – Attempt Free Quiz

Current Affairs Quiz- Click Here

Banking Awareness Quiz- Click Here

SSC GK Quiz – Click Here

Static GK Quiz for All Exams – Click Here

 

“Share with your Friends” 

Answer Key

1 -d  2- b  3- e  4- c 5- b 6 -a 7- c 8 -e 9 -d 10- a 11 -c 12- d 13- e

Join Our Telegram Channel : Click Here
Join Our Whats App Group : Click Here
Like us on Face Book : Click Here
Follow us on Twitter : Click Here
Follow us on Instagram  : Click Here

Disclaimer : The Examination Results / Marks published in this Website is only for the immediate Information to the Examinees an does not to be a constitute to be a Legal Document. While all efforts have been made to make the Information available on this Website as Authentic as possible. We are not responsible for any Inadvertent Error that may have crept in the Examination Results / Marks being published in this Website nad for any loss to anybody or anything caused by any Shortcoming, Defect or Inaccuracy of the Information on this Website.

For Any Feedback in this website contact us at [email protected]

 

 

 

Spread the love

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top